Erik Pirolts hundeskulptur “Naturen er så sabla åndelig” har kommet til sin rett i Bommen, på Båly – Spangereid. Den nesten fem meter høye, ulende hunden, står i silhuett mot Njervesfjorden og himmelen. Plasseringen av skulpturen, mellom Under og Kråkevika, ble avgjort av kunstneren i samarbeid med det nyoppstarta visningstedet for kunst i naustet på Bjoholmen.

Kunstner Erik Pirolt, i Bommen på Båly – Lindesnes

Den mosekledde hundeskulpturen er del av sommerens kunstutstilling i naustet på Bjoholmen.

Skulpturen viser oss den dyriske naturen, kraften og villskapen”

-Erik Pirolt

Erik Pirolt (f. 1977) er en idébasert kunstner fra Kristiansand. Erik jobber eksperimentelt med mange ulike materialer og teknikker. Alltid med utgangspunkt i en tanke eller idé, benytter Pirolt virkemidler som humor, eksistensielle temaer, materialvalg, formbevissthet og poesi. Slik har han fordypet seg i et bredt spekter av materialer, teknikker og medier, og har gått i mange tematiske retninger. Pirolt er utdannet kunstner ved kunstakademiet i Trondheim og i Oslo. Han har stilt ut en rekke steder, som Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal, Kristiansand Kunsthall, TM51 i Oslo, og har gjort mange utsmykningsprosjekter.

Ulehund, eller Naturen er så sabla åndelig, var vinteren 2022 del av Bane NOR Eiendoms Rom for kunst, et kunstprosjekt i det offentlige rom på Oslo S.

Ulehund – naturen er så sabla åndelig, i Bommen på Båly. Kunstner: Erik Pirolt.

Sommeren 2022 vises kunst fra samlingen, bl.a: Erik Pirolt, Torbjørn Rødland, Ida Ekblad, Joan Heemskerk, Matias Faldbakken, Ingrid Toogood og Magnus Frederik Clausen.

 

Bjoholmen sommer 2022
Screenshot_20220714-162255-021~2